Home » Winkelen » Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

In zijn boek, The Bullet Journal: Creating the Life You Want, schetst David Brinkley drie essentiële sleutels om je dagboek door de jaren heen functioneel en plezierig te houden. Deze sleutels omvatten planning, opname en beoordeling. Hij schetst ook de waarde van duidelijkheid en focus, die essentieel zijn om uw doelen in het leven te bereiken. Hij benadrukt verder dat als je schrijft op een manier die gericht is op de taken die voorhanden zijn in plaats van alleen maar een verzameling ideeën, je effectiever en efficiënter zult opschrijven.

Wat is een bullet journal

Dus, wat is een journal beter dan verwacht ? In zijn woorden is een bullet journal bedoeld om u te helpen bij het plannen van de toekomst, het organiseren van het verleden en het bijhouden van zowel het verleden als het heden. Het is een revolutionair systeem dat een lijst bijhoudt van wat je ermee wilt gooien, zodat je er voortdurend naar kunt kijken voor begeleiding. Naast de lijst zelf, kan dit uw takenlijst, stemmingsdagboek, gedachtenrecorder, ideetracker, taakbeheerder en nog veel meer zijn! Bovendien moedigt hij je aan om pen en papier te gebruiken om je dagboek te maken in plaats van een digitaal dagboek, zodat je direct op de pagina's kunt schrijven en de kwaliteit van het schrijven niet verliest.

Het mooie van het gebruik van pen en papier versus een digitaal dagboek is dat je in de kantlijn kunt schrijven, belangrijke plaatsen kunt markeren, in realtime kunt schrijven en in staat bent om terug te kijken naar je bulletins om de voortgang te zien (in opsommingstekens, niet in regels). Dit resulteert in een veel meer gestroomlijnd proces voor het voltooien van taken. Ten slotte moedigt hij je aan om "gewoon te schrijven" door te schrijven wat in je opkomt, belangrijke plaatsen te markeren en snel logboekregistratie-analogen mee te nemen, waar je ook gaat. Uiteindelijk pleit hij voor "gewoon schrijven" op een manier die niet stilstaat en niet beweegt.

Meer informatie: Mylovelynotebook.nl