Home » Blogging » Steakgriltips voor nieuwe koks

Steakgriltips voor nieuwe koks

Biefstuk

Steakgriltips voor nieuwe koks

nuttige info is een erg lekkere en smaakvolle maaltijd waar over de hele wereld van wordt genoten. Er zijn veel verschillende manieren om een biefstuk te bereiden, maar er zijn zowel overeenkomsten als verschillen tussen verschillende soorten rundvlees en tussen verschillende stukken vlees. Een biefstuk is eigenlijk een mager vlees dat meestal door het spierweefsel wordt gesneden en mogelijk zelfs een bot bevat. Het wordt normaal gesproken gekookt op een hete grill, maar kan ook in de pan worden gebakken. Soms is het ook licht gegrild om de smaak van biefstuk na te bootsen, gekookt op de intens gloeiende kolen van een houtskoolgrill. Steaks zijn meestal erg mals en kunnen gemakkelijk worden gekookt met een aantal verschillende sauzen en kruiden.

Een ding waar je altijd voorzichtig mee moet zijn bij biefstuk, is dat het koken een natuurlijke rookontwikkeling in de grill veroorzaakt. Natuurlijk voorkomend gas wordt geproduceerd als gevolg van het verbranden van de grill en kan ervoor zorgen dat er nogal onaangename geuren naar buiten komen als bijproduct. Als dit gebeurt, wil je de biefstuk onmiddellijk van de grill halen en het fornuis uitzetten. Dit voorkomt dat de biefstuk al die grillrook opneemt die anders zou bijdragen aan een scherpe geur in de keuken. Als je de biefstuk moet blijven koken, in ieder geval tijdelijk, is het raadzaam een tang te gebruiken en niet de borstel om de rook weg te borstelen.

Als het om steaks gaat, is een van de grootste fouten die mensen maken, ze te lang op de grill te laten staan. Je wilt de biefstuk beslist niet langer dan ongeveer tien minuten per keer op een hete grill laten staan, omdat dit ervoor zorgt dat de biefstuk droog en taai wordt. Het zal ook lang duren voordat er sappen op de biefstuk ontstaan, dus in de tussentijd wil je het grillen van de biefstuk zo snel mogelijk afmaken. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u uw steaks snel en goed bereiden.

Klik door naar de website: CoolToMeatYou.nl