Rib Eye Steak Recepten

Het riboog, ook wel ribsteak of riboog genoemd, is een driehoekige snede van het onderste ribgedeelte tot het puntje van de dij. Het ribgedeelte van een biefstuk strekt zich uit van ribben tot twaalf. De meeste ribeye-steaks bestaan alleen uit de longissimus dorsi-spieren, maar bevatten ook de spavolii en de levator scapulae-spieren. Dit is een uitstekende snit voor de liefhebbers van mager vlees die een biefstuk van hoge kwaliteit willen met ossenhaas, pees en slachtafval dat smelt in je mond. Als je van ribeye steak houdt, moet je wat kooktips weten die je zullen helpen bij het bedenken van een smakelijke maaltijd Ribeye. Hieronder vindt u enkele tips voor rib eye steak die u zullen helpen de kunst van het maken van deze smaakvolle snit onder de knie te krijgen.

Biefstuk

Eerst moet u leren hoe u dit soort snit op de juiste manier kookt. Veel mensen geloven dat het koken van ribgebraad vergelijkbaar is met het koken van een roksteak, en dat is niet zo. Rib-ogen kunnen zelfs snel koken omdat ze erg licht, mager en snel brandend voedsel zijn. Hoewel je ze kunt dichtschroeien, worden ze droog en smaakloos. De beste manier om een rib eye te koken, is door ze ongeveer 2 uur langzaam op medium rare of medium vuur te koken.

Een truc die je moet oefenen voordat je een rib eye steak probeert te koken, is door eerst een klein stukje kip zonder bot en vel te nemen en het vlees met een theelepel kruiden over de hele binnenkant van de kip te wrijven. Leg de kip op een bord en voeg een paar eetlepels kruidenboter toe. Laat de biefstuk minimaal een uur marineren zodat de smaken het hele stuk kip kunnen doordringen. Als het gaar is, verwijder je de kip zonder been en snijd je deze in middelgrote stukken.

Meer informatie op: CoolToMeatYou.nl