Home » Woningen » Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

energielabel aanvragen

Als u van plan bent uw woning te verkopen, is het belangrijk om hiervoor een energielabel te verkrijgen. Het proces is niet zo eenvoudig als het klinkt. Kortom, je moet ongeveer 20 euro betalen aan een door de overheid gecertificeerde expert om het energielabel van je huis te controleren. Het is echter de moeite waard, want het bespaart u geld op uw energierekening. Daarnaast zorgt deze service ervoor dat de energieprestatie van uw woning voldoet aan de minimale eisen.

Voor elk openbaar gebouw in Nederland met een oppervlakte van 250 vierkante meter of meer is een energielabel verplicht EnergielabelPerfect.nl energielabel opvragen. Het label moet duidelijk zichtbaar zijn voor bezoekers. De Inspectie Leefomgeving en Transport (HVT) controleert de etiketten. NTA 8800 wordt gebruikt om de energie-efficiƫntie van gebouwen te bepalen. De labels zijn ook online te vinden, maar het kan zijn dat je even moet zoeken naar de Nederlandse versie. Ondanks dat de Nederlandse versie makkelijker te vinden is, kunt u toch een gekwalificeerde energieauditor raadplegen.

Ook heeft de Europese Unie een systeem voor energielabels ontwikkeld. Deze labels geven informatie over het energieverbruik en andere relevante gebruiksfuncties. Het systeem gaat geleidelijk over naar een A-naar-G-schaal. Dit betekent dat A+++ energie-efficiƫntieklassen in de nabije toekomst B- en C-klassen kunnen worden. In eerste instantie zal klasse A leeg zijn. Deze labels worden echter steeds prominenter in de VS. Het doel van de EU-energie-etikettering is om het leven van de consument gemakkelijker te maken.

Voor meer informatie zie: EnergielabelPerfect.nl